Ελληνική φαρμακοβιομηχανία: «Καταλύτης» στην ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας - Ρωσίας


Οι δυνατότητες διεύρυνσης της ελληνορωσικής οικονομικής συνεργασίας και στον τομέα του φαρμάκου διερευνήθηκαν κατά την πρώτη ημέρα του φαρμακευτικού συνεδρίου «Ιπποκράτεια», το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και την Κυριακή 24 και 25 Οκτωβρίου, στο Μουσείο της Ακρόπολης.
Έλληνες, Ρώσοι και Ουκρανοί επιχειρηματίες συναντήθηκαν για να ανταλλάξουν απόψεις και να αναζητήσουν ευκαιρίες συνεργασίας αμοιβαίου οφέλους. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συνέδριο συμμετέχουν και οι πρόεδροι του Συνδέσμου Βιομηχάνων Φαρμάκου της Ρωσίας και της Ένωσης Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων της Ουκρανίας. Εκτός από τις φαρμακευτικές εταιρείες, στις επιχειρηματικές αποστολές εκπροσωπείται και ο κλάδος των ρωσικών και ουκρανικών φαρμακείων.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας. Η διοργάνωσή της κατέστη δυνατή μετά από σειρά ενεργειών της ΠΕΦ, αλλά και πρωτοβουλιών μεμονωμένων προσώπων, με προεξάρχοντα τον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο, αντιπρόεδρο Δ.Σ και αν. διευθύνοντα σύμβουλο της φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση.
Ο κ. Γιαννακόπουλος στάθηκε κυρίως στη σημασία της ανάπτυξης των οικονομικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, καθώς και στις δυνατότητες της εγχώριας παραγωγής φαρμάκου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ουκρανικής και ρωσικής αγοράς, με την τελευταία να συγκαταλέγεται στις 10 μεγαλύτερες αγορές φαρμάκου του κόσμου.
Το πλαίσιο δυνατοτήτων για τη συνεργασία ελληνικών με ρωσικές και ουκρανικές φαρμακευτικές επιχειρήσεις παρουσίασε ο πρόεδρος της ΠΕΦ, κ. Θεόδωρος Τρύφων.
Ο αντιπρόεδρος της ΠΕΦ, κ. Δημήτρης Δέμος, από τη μεριά του τόνισε ότι η ελληνική φαρμακοβιομηχανία αποτελεί «ευρωπαϊκό κόμβο» ως οικονομική δραστηριότητα, «γιατί αναπτύσσουμε φάρμακα για τα οποία θεωρούμαστε οι μεγαλύτεροι developers αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, όχι μόνο σε απλά γενόσημα αλλά και σε προϊόντα με καινοτομία».
Μεταξύ των ελληνικών εταιρειών, οι οποίες συμμετέχουν στο συνέδριο είναι οι ΒΙΑΝΕΞ, ELPEN, DEMO, Pharmex, Blesstia, Cana. Χρυσός χορηγός της εκδήλωσης ήταν η ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε.
Share on Google Plus

About Ελλάδα

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνεργάτες