Η απάντηση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου στο υπουργείο Υγείας


Απάντηση στην ανακοίνωση την οποία εξέδωσε χθες Δευτέρα 26 Οκτωβρίου το υπουργείο Υγείας εξέδωσε  το Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), το οποίο συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη και αποφάσισε την συνέχιση της απεργίας διαρκείας και για την Τρίτη 27 Οκτωβρίου.
Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. του ΠΦΣ απαντά ως εξής στο υπουργείο Υγείας:
"Όσον αφορά το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Υγείας , ο ΠΦΣ ξεκαθαρίζει ότι η προάσπιση της Δημόσιας υγείας και της εύρυθμης λειτουργίας της αλυσίδας του Φαρμάκου, προϋποθέτει την διατήρηση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας στον επιστήμονα φαρμακοποιό , διασφαλίζοντας την αυτονομία και την ανεξαρτησία του Φαρμακοποιού και αποτρέποντας την δημιουργία καρτέλ μέσω της καθετοποίησης της φαρμακευτικής αγοράς. Σήμερα που πλήττεται ο Έλληνας ασφαλισμένος, η εξαφάνιση του φαρμακείου της γειτονιάς αποτελεί ένα ακόμη σοβαρό πλήγμα σε βάρος του και οδηγεί στην πλήρη αποδόμηση του συστήματος φαρμακευτικής περίθαλψης".
Share on Google Plus

About Ελλάδα

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνεργάτες