Κάνει τώρα επίθεση στην κυβέρνηση: Ο Δ. Γιαννακόπουλος κατά της διάταξης που αλλάζει τις τιμές των φαρμάκων...

Επίθεση στην κυβέρνηση για τη διάταξη του πολυνομοσχεδίου που τροποποιεί την φορολόγηση των φαρμάκων εκτός πατέντας εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων (ΣΑΦΕ) Δημήτρης Γιαννακόπουλος, καταγγέλλοντας ότι η προωθούμενη ρύθμιση εξυπηρετεί ισραηλινές εταιρείες στο χώρο του φαρμάκου.
Ο κ. Γιαννακόπουλος που τοποθετήθηκε στο πλαίσιο της ακρόασης των αρμόδιων φορέων στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών της Βουλής κάλεσε τους βουλευτές να μην υπερψηφίσουν την εν λόγω διάταξη, προειδοποιώντας ότι θα προκαλέσει την απώλεια 11.000 θέσεων εργασίας και θα οδηγήσει σε κλείσιμο πολλές επιχειρήσεις. «Αν το ψηφίσετε θα κλείσουν επιχειρήσεις δεκαετιών, η χώρα δεν θα έχει φάρμακο και το φθηνό ελληνικό φάρμακο θα αντικατασταθεί από ακριβό ξένο» είπε ο πρόεδρος του ΣΑΦΕ και αντιπρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ.
Συνέδεσε, μάλιστα, την πίεση των δανειστών για την εφαρμογή του συγκεκριμένου άρθρου με εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων εκτός Ελλάδος. «Πριν από πέντε χρόνια καταγγείλαμε ότι πίσω από αυτά κρύβονται ισραηλινές επιχειρήσεις. Πλέον όσοι παρακολουθούν τον τομέα του φαρμάκου και δεν έχουν καταλάβει ότι πάνε να ευνοήσουν ισραηλινές εταιρείες είναι στημένοι ή βλάκες ή άσχετοι» είπε. Κατήγγειλε, μάλιστα, ότι θα πρέπει να γίνει μια Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή που να περιλαμβάνει τους Ανδρέα Λοβέρδο, Αντώνη Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου, Ντέιβιντ Χάρις και Σάμπι Μιονή.
Share on Google Plus

About Press- gr

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνεργάτες