Φεύγουν τα ιδιωτικά συνεργεία από τα Νοσοκομεία. Ποιοι αναλαμβάνουν φύλαξη και καθαριότητα...

Την πύλη εξόδου από το ΕΣΥ δείχνει το υπουργείο Υγείας στα ιδιωτικά συνεργεία και θέλει να τα αντικαταστήσει με το μοντέλο της συνεταιριστικής εργασίας. Με το νέο μοντέλο εργαζόμενοι των ιδιωτικών συνεργείων θα μπορούν να ιδρύουν «εταιρίες» ώστε να αναλάβουν υπηρεσίες σίτισης, φύλαξης, καθαριότητας στα δημόσια νοσοκομεία και τις μονάδες Υγείας του ΕΣΥ.

Το υπουργείο Υγείας με το νέο μοντέλο επιδιώκει μείωση των σχετικών δαπανών αλλά και διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στα ιδιωτικά συνεργεία. Στελέχη του υπουργείου Υγείας ανέφεραν ότι το μοντέλο συνεταιριστικής εργασίας από εργαζόμενους θα γίνει μέσω Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚοινΣΕπ) που προβλέπονται στο νόμο του 2011 περί «Κοινωνικής Οικονομίας και Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας».

Η διαδικασία για την ανάδειξη του παρόχου θα γίνεται με τον ίδιο τρόπο που γίνεται και σήμερα, μέσω δηλαδή διαγωνιστικής διαδικασίας. Έτσι, η «εταιρία» των εργαζομένων θα μπορεί να συμμετάσχει στους διαγωνισμούς για την ανάθεση των συγκεκριμένων υπηρεσιών που προκηρύσσουν τα νοσοκομεία.

Το υπουργείο Υγείας εξετάζει ωστόσο να «πριμοδοτούνται» οι εργαζόμενοι ώστε στην περίπτωση που συμμετέχει στον διαγωνισμό και ιδιώτης, να έχουν κάποιο ...προβάδισμα. Επίσης, εξετάζεται ακόμη και η περίπτωση να αποκλειστούν οι εργολαβικές εταιρίες από τους διαγωνισμούς.
Share on Google Plus

About Press- gr

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνεργάτες