Νομικό μπλόκο και όχι απεργία αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί

Με προσφυγή στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια, που θα καταθέσει την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου, θα προσπαθήσει  να μπλοκάρει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος τις αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, έτσι όπως προβλέπονται στην Κοινή Υπουργκή Απόφαση.
Σε αυτό κατέληξε η  γενική συνέλευση του ΠΦΣ, σήμερα Σάββατο, αλλά δεν αποφασίστηκαν απεργιακές κινητοποιήσεις. 

Ένταση νωρίτερα στη γενική συνέλευση των φαρμακευτικών συλλογών Αθηνών και Πειραιά  σχετικά με τη μη χορήγηση φαρμάκων επί πιστώσει στους ασφαλισμένους των ταμείων.
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου αποδοκιμάστηκε από μεγάλη μερίδα των παρευρισκομένων όταν ανέβηκε στο βήμα για να απευθύνει χαιρετισμό. Τελικά αναγκάστηκε να κατέβει και θα απευθύνει αργότερα το χαιρετισμό.
Την ίδια ώρα ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός τους προειδοποίησε ότι εάν εξακολουθήσουν να μη χορηγούν φάρμακα στους ασφαλισμένους όλων των ταμείων, τότε το υπουργείο θα καταργήσει τις συμφωνίες των ασφαλιστικών ταμείων με τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους και θα προχωρήσει στην κατάρτιση μεμονωμένων συμβάσεων με φαρμακεία.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ της ΓΣ ΤΟΥ ΠΦΣ 
31.10.2015
Η ΓΣ του ΠΦΣ καταδικάζει και απορρίπτει την Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά τις αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των Φαρμακείων και εκδόθηκε από το Υπουργείο Υγείας και Οικονομικών.

Η ΓΣ ζητά την άμεση απόσυρση της αφού πέραν των απαράδεκτων διατάξεων που εκχωρούν το φαρμακευτικό Επάγγελμα σε επιχειρηματικούς κύκλους με κερδοσκοπικά κίνητρα , παραδίδει τα φαρμακεία σε συγκεκριμένες ομάδες, με την διατύπωση φωτογραφικών διατάξεων .

Η ΓΣ του ΠΦΣ αρνείται ξεκάθαρα την προσχηματική πρόταση του Υπουργού υγείας να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε επιτροπή του Υπουργείου με αντικείμενο την εκ των υστέρων και άνευ ουσίας υποτιθεμένη βελτίωση της ΚΥΑ, αίροντας την όποια εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του .

Η ΓΣ του ΠΦΣ ενέκρινε την υλοποίηση του ακόλουθου Προγράμματος Δράσεων :

NOMIKEΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
Αίτηση Ακυρώσεως στο ΣΤΕ
Αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων στο ΣΤΕ και αίτημα για Προσωρινή Διαταγή
Προσφυγή στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου
Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Ηχητικά σποτ ενημέρωσης του κοινού για τους κινδύνους της απελευθέρωσης του Φαρμακευτικού Επαγγέλματος
Εκτύπωση φυλλαδίων και προμήθεια όλων των φαρμακείων για να το δίνουν στην πελατεία τους
Αποστολή banner ενημέρωσης στα ιατρικά site
Καταχωρήσεις στις εφημερίδες

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
Καταγγελία στην PGEU και αίτημα προσφυγής στον ΟΟΣΑ και στα άλλα ευρωπαϊκά όργανα
Μετάφραση της ΚΥΑ και αποστολή της προκειμένου να την αποκηρύξουν στην PGEU , στηνABDA και τον Ισπανικό φαρμακευτικό Σύλλογο
Επίσημη Χάρτα Υπηρεσιών εγκεκριμένη από την ΓΣ της PGEU
Αποστολή προτάσεων από τους συλλόγους για θωράκιση των υφιστάμενων φαρμακείων
Η επεξεργασία θα γίνει από αρμόδια επιτροπή του ΠΦΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΣ
ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Share on Google Plus

About Press- gr

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνεργάτες