Μετωπική πλέον η σύγκρουση των φαρμακοποιών με την κυβέρνηση


Πλέον πολλοί φαρμακοποιοί αλλά και εκπρόσωποι αποθηκών κάνουν λόγο για βαλκανοποίηση της Ελλάδας, φέρνοντας το παράδειγμα της Βουλγαρίας, όπου μεγάλη αλυσίδα λειτουργεί 250 φαρμακεία στην χώρα, ο ίδιος ο επιχειρηματίας δεν φαίνεται πουθενά στο μετοχικό κεφάλαιο ωστόσο ελέγχει όλα αυτά τα φαρμακεία.
Το γεγονός αυτό, σχολιάζουν αρνητικά οι φαρμακαποθήκες, με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φαρμακαποθηκαρίων, να καταθέτει την οδυνηρή του κατάπληξη για την ΚΥΑ. «Οι Έλληνες φαρμακέμποροι δηλώνουμε ότι πρέπει να αποσυρθεί άμεσα το απαράδεκτο αυτό κείμενο, που όχι μόνο δεν λαμβάνει υπόψη του τις απόψεις του κατεξοχήν αρμόδιου οργάνου των φαρμακοποιών του ΠΦΣ, αλλά επιπλέον παραβιάζει τα Ευρωπαϊκά κεκτημένα και το κοινό περί δικαίου αίσθημα», τονίζει ο Σύλλογος, προσθέτοντας ακόμη τα εξής:
«Το χειρότερο όμως είναι ότι περιέχει φωτογραφική διάταξη υπέρ των μελών της ΟΣΦΕ νοθεύοντας καίρια τον υγιή ανταγωνισμό στον χώρο της χονδρικής πώλησης φαρμάκων. Ουσιαστικά με την φωτογραφική αυτή διάταξη υπέρ των συνεταιρισμών, τους παρέχονται ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα εις βάρος των ιδιωτικών φαρμακαποθηκών.
Η συγκεκριμένη διάταξη εκτός των άλλων είναι άδικη αφού αποδεδειγμένα το ιδιωτικό φαρμακεμπόριο στήριξε και στηρίζει τα φαρμακεία και τον ΕΟΠΥΥ, πληρώνει περισσότερους φόρους και απασχολεί περισσότερους εργαζομένους. Μετά από αυτά ο Σύλλογος μας δηλώνει ότι θα αγωνιστεί για να μην περάσει η συγκεκριμένη ΚΥΑ – τερατούργημα, η οποία τίποτα άλλο δεν κάνει από το να πριμοδοτεί τα μέλη της ΟΣΦΕ».
Ο Φαρμακοποιός και Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΡΟΦΑΡΜ ΑΕ κ. Θ. Γ. Σκυλακάκης με ιδιαίτερα σκληρό ύφος, τονίζει μεταξύ άλλων, ότι «με την πρόσφατη επαίσχυντη ΚΥΑ περί ιδιοκτησιακού, ένας τεχνηέντως καλλιεργούμενος αστικός μύθος καταρρέει. Οι αιμοσταγείς κι αχόρταγοι χονδρέμποροι δεν μπορούν (και καλώς) να αποκτήσουν φαρμακεία και να «βάλουν στο χέρι την λιανική». Οι καλοί συνεταιρισμοί-υπό την Αγία ΟΣΦΕ-μπορούν».

Η προαναφερθείσα ΚΥΑ, όμως, συνεχίζει ο κ. Σκυλακάκης, επιχειρεί κάτι που είναι αφενός αισχρό κι αφετέρου –κατά τη γνωμη μου-παράνομο και ολοσχερώς αντι-Ευρωπαικό. Επιχειρεί να δώσει σαφές ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στη ΧΟΝΔΡΙΚΗ, στους συνεταιρισμούς, αρκετοί εκ των οποίων κατέρρεαν, λόγω ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ κι έχαναν μερίδια αγοράς. Δεν πιστεύω να μην καταλαβαίνει κανείς πως συντελείται αυτό, ακόμη κι αν αγνοεί παντελώς το πώς παίζεται το «παιχνίδι» στην αγορά φαρμάκου. Υπό αυτές λοιπόν τις συνθήκες, ερωτώ το προεδρειο του ΠΦΣ καθώς και τον φιλο μου Κώστα Λουράντο, αν προτίθενται να συμπαρασταθούν στον νομικό αγωνα για την αρση αυτης της «φωτογραφικης» ντροπής και υπενθυμίζω στους φίλους μου και συναδέλφους μου φαρμακοποιούς μια σειρά από Ελληνικές παροιμίες
1. Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννάνε οι κότες
2. Η ψευτιά κι η κλεψιά είναι μάνα κι ανηψιά, καταλήγει ο κ. Σκυλακάκης.

Από την πλευρά του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος- ο οποίος σήμερα Σάββατο θα πραγματοποιήσει την Γενική του Συνέλευση και αναμένεται να ανακοινώσει επισήμως τον πόλεμο με την κυβέρνηση, ενώ ανακοίνωσε ήδη ότι θα προσφύγει στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Δικαστήρια- χαρακτηρίζει χαοτική την κατάσταση που θα προκληθεί με την εν λόγω ΚΥΑ ενώ εντοπίσθηκαν τα σημεία στα οποία θα βασισθεί η αίτηση ακυρώσεως που θα ασκηθεί από τον ΠΦΣ στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως αναφέρει.
«Στην Γενική Συνέλευση του ερχόμενου Σαββάτου θα αποκαλυφθεί όλος ο μηχανισμός καθώς και τα συγκεκριμένα συμφέροντα, τα οποία άλλωστε μνημονεύονται ξεκάθαρα στο κείμενο της εν λόγω ΥΑ που κινήθηκαν εν κρυπτώ, διχάζοντας τον φαρμακευτικό κόσμο», υπογραμμίζει ο ΠΦΣ, προσθέτοντας, «Να είστε απολύτως βέβαιοι ότι το νομοθετικό αυτό έκτρωμα πολύ σύντομα θα εκπέσει στις αίθουσες των δικαστηρίων, αλλά και κατά την εφαρμογή του στην κοινωνία».
Share on Google Plus

About Ελλάδα

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνεργάτες