ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΝΑΤ! 48ωρη απεργία στη Ναυτιλία...

Πλοία& υπηρεσίες Ναυτιλίας κλείνουν τη Δευτέρα
Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις στον χώρο της Ναυτιλίας καθώς στην 48ωρη απεργία, που πραγματοποιεί η ΠΝΟ την Δευτέρα 2/11 και την Τρίτη 3/11, μετέχουν και οι πολιτικοί υπάλληλοι των υπηρεσιών του υπουργείου Ναυτιλίας με αίτημα να μην καταργηθούν ΝΑΤ & ΚΕΑΝ.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Ε.Ν «ενώνει τη φωνή της με το σύνολο των εν ενεργεία και απόμαχων ναυτικών και καλεί όλα τα μέλη της να συνταχθούν μαζικά και δυναμικά στον αγώνα για τη διάσωση του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου από τη μνημονιακή λαίλαπα» Και προκήρυξε:
• 48ωρη απεργία στις 2 και 3 Νοέμβρη 2015 για τους υπαλλήλους του ΝΑΤ, τους υπαλλήλους της Πλοηγικής Υπηρεσίας, Πλοηγούς και Πληρώματα (η οποία συγκεκριμένα για την Πλοηγική Υπηρεσία θα διαρκέσει από τις 06.00π.μ. της 2ας Νοεμβρίου έως τις 06.00π.μ. της 4ης Νοεμβρίου 2015), καθώς και
• 24ωρη απεργία στις 3 Νοέμβρη 2015 για το σύνολο των υπαλλήλων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και των εποπτευόμενων φορέων του.

Η ΠΟΥΕΝ καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην απεργία και τις κινητοποιήσεις που διοργανώνονται από κοινού με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) και συγκεκριμένα καλεί:
• τη Δευτέρα 2-11-2015 και ώρα 11:00 π.μ, τους συναδέλφους υπαλλήλους του ΝΑΤ, τους Πλοηγούς, τα Πληρώματα της Πλοηγικής Υπηρεσίας και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων όλων των πρωτοβάθμιων σωματίων της Ομοσπονδίας μας στη συγκέντρωση στον Άγιο Διονύσιο (μέσα στο λιμάνι) και στην εν συνεχεία πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και
• την Τρίτη 3-11-2015 στις 11:00 π.μ. όλους του συναδέλφους υπαλλήλους του ΝΑΤ, τους Πλοηγούς, τα Πληρώματα της Πλοηγικής Υπηρεσίας και όλους τους υπαλλήλους του Υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων στη συγκέντρωση έξω από το κτίριο του ΝΑΤ.

Στο μεταξύ, η Ένωση Ναυτών σε ανακοίνωσή της σημειώνει ανάμεσα σε άλλα τα εξής:

«Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ ενημερώνει την κοινή γνώμη, το επιβατηγό κοινό, τους φορείς των χερσαίων μεταφορών που διακινούν τα εμπορεύματά τους με τα επιβατηγά ακτοπλοϊκά πλοία, τους νησιώτες, τους παραγωγούς και γενικότερα τους χρήστες των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών ότι με ομόφωνη απόφαση της Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στις 20/10/2015 αποφασίστηκε 48ωρη Πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με προοπτική αυτή να συνεχισθεί και να κλιμακωθεί εάν και εφόσον δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας.
Επίσης ανάλογη απόφαση έχει ληφθεί για την συμμετοχή του κλάδου μας στην 24ωρη Πανεργατική Πανελλαδική απεργία στην οποία συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα».

«Ειδικότερα οι Ναυτεργάτες βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πολιτική – κυβερνητική επέλαση ενάντια στα εργασιακά – κοινωνικά – και ασφαλιστικά τους δικαιώματα όπως είναι η διάλυση του ΝΑΤ, του ΚΕΑΝ και των υπόλοιπων κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων, της μείωσης των Ναυτεργατών στην Ακτοπλοΐα, που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την ασφάλεια των Ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, καθώς για το σύνολο των εργασιακών και κοινωνικών τους κατακτήσεων», αναφέρει η ανακοίνωση.

• Τέλος, την στήριξη στον απεργιακό αγώνα εκφράζει με ανακοίνωσή του και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΝΑΤ Κατωτέρων Πληρωμάτων.
Share on Google Plus

About Press- gr

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνεργάτες