Ερώτηση στη Βουλή για το 23% στα Γηροκομεία

"Κλείνουν οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τα Γηροκομεία με την αύξηση του ΦΠΑ στο 23%!" τονίζει σε Ερώτηση με την οποία φέρνει το θέμα στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: Υπουργό Οικονομικών και
Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
Θέμα: Κλείνουν οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τα Γηροκομεία με την αύξηση του ΦΠΑ στο 23%!!!

Κύριοι Υπουργοί
Έντονη είναι η ανησυχία που έχει προκληθεί στην ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των ηλικιωμένων και στις οικογένειες τους μετά την αύξηση του ΦΠΑ από 13% σε 23% στους οίκους ευγηρίας όπως πληροφορηθήκαμε κατόπιν συναντήσεως μας με την Πανελλήνια Ένωση Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Με δεδομένο ότι τα άτομα που φιλοξενούνται στους οίκους ευγηρίας είναι ανήμποροι ηλικιωμένοι και ασθενείς οικονομικά, μια τέτοια ενέργεια δηλαδή η αύξηση του ΦΠΑ σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα λειτουργικά έξοδα των τροφίμων, εκτιμάται ότι θα εκτιναχθεί το κόστος φιλοξενίας ανά άτομο ακόμα και κατά 50%.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδων Φροντίδας Υγείας τα ετήσια έσοδα του κράτους από τα 100 περίπου νόμιμα γηροκομεία μετά την αύξηση του ΦΠΑ δεν θα ξεπεράσουν τα 5.000.000€, ποσό ελάχιστο, ενώ θα μπορούσε να βρεθεί κάποιο ισοδύναμο του για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό. Αυτό το ποσό όμως μετατοπίζεται στις πλάτες των ηλικιωμένων και των οικογενειών τους και θα ήταν αβάσταχτο ειδικά αυτή την περίοδο της κρίσης.

Δυστυχώς παρότι η στήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων αποτελεί βασικό πυλώνα των διακηρύξεων σας προχωράτε σε μια άδικη ενέργεια με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μπουν λουκέτα στις δομές αυτές και να βγουν στο δρόμο τόσο οι υπάλληλοι όσο και οι τρόφιμοι των γηροκομείων, άτομα τα οποία κατά κύριο λόγο είτε δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν είτε είναι απολύτως μοναχικά και είναι αναγκασμένα να διαβιούν το υπόλοιπο της ζωής του στις μονάδες αυτές.

Τα ‘’ένδοξα τιμημένα γηρατειά’’ αποτελούν παρελθόν για την Κυβέρνηση σας!
Κατόπιν όλων αυτών
Ερωτάστε:
Προτίθεστε να αναστείλετε την αύξηση της επιβολής του ΦΠΑ στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων;
Ο ΕΡΩΤΩΝ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΝΔ

Share on Google Plus

About Press- gr

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνεργάτες